top of page

Jak nevědomky zatěžujete svůj imunitní systém (1. část)


Ať už si to uvědomujete nebo ne, čas od času projevujeme určité chování nebo přesvědčení, která spouštějí imunitní systém stylem, tak, že přestává pracovat nebo reaguje přehnaně.


Začněme prvním způsobem, jak to nevědomě děláme sami sobě. Může to připomínat dětství, kdy se nám něco stalo a reagovali jsme přehnaně, aniž by proto byl důvod,

prostě malá bolístka, z které jsme udělali dvojitou zlomeninu. :)


Nestresujte se zbytečně


Žijeme v době strachu. Dříve byla doba bronzová, doba želená, pak technologická a nyní žijeme v době strachu. Média konečně přišla na to, že když nás mohou neustále děsit, budeme se k nim vracet s nadějí, že nás nevyděsí, jen aby nás ještě víc vyděsily. Tento cyklus se neustále opakuje, udržuje a šíří i skrze sociální sítě, určitě máte v okolí někoho, kdo neustále žije ve strachu nebo jste to možná i vy.


To, co bych Vám chtěla předat je, abyste byli více realističtí ohledně hrozeb, kterým v dnešní době čelíme. Buďme realističtí ohledně věcí, které nás trápí, a výzev, které máme.



Možná jste si v minulosti trochu stěžovali nebo příliš mluvili o věcech, které vás trápí, nebo o věcech, kterých se bojíte. Pokud jste strávili obrovské množství času debatami o tom, zda by lidé měli nosit roušky nebo kdo by měl být ve vládě, nebo zda je sociální distancování dobrý nápad, nebo zda je či není dobrý nápad zavírání hranic, nebo zda nebo není COVID-19 skutečný, nebo zda ho způsobuje 5G... Pokud jste zjistili, že máte intenzivní, vážné rozhovory o jakékoli z těchto věcí, zašlo to příliš daleko a způsobilo to Vašemu tělu zbytečný stres. Čímž došlo k přehnané reakci imunitního systému. A co pak?


Pokud se to děje příliš často, tak vznikne chronický stres a imunitní systém přestává fungovat.


Když mluvíte o současné situaci a obavách v práci nebo dokonce i doma, tak najednou každý z těchto pocitů strachu spustí váš imunitní systém do bodu, kdy ani neví, jak Vás bránit, takže se zblázní. Zatímco se začíná hroutit, necháváte dveře dokořán pro nebezpečné viry a nemoci.


Nemíním tím však, že bychom o těchto věcech měli přestat úplně mluvit. Říkám, že byste si měli všimnout rozdílu mezi tím, když o nich mluvíte s pozitivním konstruktivním záměrem, a když o nich mluvíte, protože jste nervózní nebo protože to pro vás začíná být příliš emoční.


Takže pokud jste například u stolu s přáteli a cítíte se smutní, depresivní nebo naštvaní, pravděpodobně jste zašli příliš daleko. Pokud však dokážete vést konverzaci se smyslem pro humor a převládají pozitivní emoce, je to něco jiného.


Čím více si stěžujeme nebo se něčeho obáváme, tím hůře působíme na náš imunitní systém. Udělejte si proto čas a začněte naslouchat svým myšlenkám a přesvědčením a poté podnikněte kroky, abyste se od těch potenciálně škodlivých myšlenek a pocitů vzdálili a rozpouštěli je.


Pokud Vás zajímají další situace, při kterých si nevědomě zaděláváme na nebezpečné nemoci a rezistentní tukové oblasti na těle, tak se můžete těšit na další článek, který Vás ohromí ještě více.


Pokud chcete zůstat v souladu se svým tělem, fungovat na optimální úrovni zaregistrujte se a získejte zdarma přístup k e-knize 9 Tipů, jak posílit imunitu. Nebo se zapojte do naší 90 denní WILDFIT výzvy.



Převzato z getwildfit.com




149 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zaregistrujte se a získejte ZDARMA eBook 9 Tipů jak posílit imunitu

bottom of page