top of page

Mangová omáčka na posílení imunity

Vynikající omáčka k masu i zelenině


Mangová omáčka

Ingredience

1 lžíce kokosového oleje

2 mrkve nakrájené na malé kousky

1 malá cibule

1 stroužek česneku

1 lžíce čerstvého zázvoru nadrobno nakrájeného (nebo lžička sušeného zázvoru)

1 lžíce čerstvé kurkumy nadrobno nakrájené (nebo lžička sušené kurkumy)

1- 2 hrnky kokosového mléka

1 mango (oloupané a nakrájené na kostičky)

1 lžíce šťávy z limetky

1/2 lžičky soli

pepř dle chuti

1 hrnek vody


Postup

Nakrájejte všechny ingredience, jak je uvedeno výše. Čím více nadrobno bude mrkev nakrájená, tím rychleji bude uvařená. Nejsnadnější je dát jí do sekáčku na potraviny.


Cibule i česnek mají protizánětlivé a antibakteriální účinky, proto jsou základem mnoha receptů. Oranžové a žluté ovoce i zelenina jsou bohaté na vitamín C, který posiluje imunitní systém. Vláknina obsažená v ovoci pomáhá snižovat krevní tlak a regulovat hladinu inzulínu a chrání i před civilizačními chorobami. Antioxidanty navíc pomáhají neutralizovat volné radikály a minimalizovat tak jejich škodlivé účinky.


Pokud nemáte k dispozici mango, můžete nahradit sladkým pomerančem. Poté co zeleninu nakrájíte, dejte do menšího hrnce zpěnit cibulku na kokovém oleji. Přidejte kurkumu, zázvor a česnek a 1 minutu míchejte. Přidejte mrkev, sůl, pepř a vodu. Přikryjte pokličkou a duste 10-15 minut dokud mrkev nezměkne.


Jakmile je mrkev hotová vysypte vše do výkonného mixéru, přidejte kokosové mléko, mango a šťávu z limetky. Vše rozmixujte do hladké omáčky.

Omáčka je výborná teplá i studená k masu, zelenině, do salátu, k rybě i k houbám nebo prostě jen tak samotná jako smoothie či teplá polévka. Možnosti jsou nekonečné!




185 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Cuketové kari

Zaregistrujte se a získejte ZDARMA eBook 9 Tipů jak posílit imunitu

bottom of page