top of page

Zeleninové hranolky

Hranolky nemusí být vždy jen synonymem pro brambory

Zeleninové hranolky

Je velice snadné přeměnit téměř každou zeleninu na vynikající křupavé hranolky. Není k tomu ani potřeba žádný složitý recept stačí jen osvojit si základy přípravy zeleninových hranolků.

Celer, batáty, mrkev, červená řepa, cuketa nebo třeba lilek? Volba je na vás!

Nejdůležitější na celé přípravě je to, jak zeleninu nakrájíte. Je jedno jaký tvar nebo velikost si vyberete, důležitá konzistence. Všechny kusy by měli mít zhruba stejnou velikost. Tím zajistíte, že budou všechny hranolky upečeny rovnoměrně. V opačném případě vám menší kousky zčernají, zatím co větší kousky budou nedodělané. Já nejraději zeleninu krájím na zhruba půl centimetrové hranolky. Hranolky pak nejsou přesušené ani nevyžadují příliš dlouhý čas k přípravě.


Příprava


Ideální na přípravu zeleninových hranolků je trouba, ale je možné je připravovat i na pánvi.


Nakrájené hranolky dejte do mísy a pak už stačí jen dvě ingredience - olivový olej na smažení a sůl. Obojího dejte podle chuti a množství hranolků a v míse promíchejte. Všechny hranolky budou pak krásně obalené ze všech stran. Takto připravené hranolky dejte na pečící papír a pečte při 200°C zhruba 20-25 minut.


Pokud chcete můžete místo soli přidat směs koření, kterou máte rádi a následně po upečení přidejte jakoukoliv omáčku. Já nejraději přidávám domácí majonézu nebo mangovou omáčku.





241 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Cuketové kari

Zaregistrujte se a získejte ZDARMA eBook 9 Tipů jak posílit imunitu

bottom of page